fbpx

4 tips voor het vervoeren van je wasmachine

Sta je op het punt om je wasmachine te vervoeren en weet je niet waar je moet beginnen? Een wasmachine verhuizen is natuurlijk iets anders dan het vervoeren van een bank of stoel. Het is een onhandig apparaat dat ervoor zorgt dat jouw transport een hele activiteit wordt. Wasmachines zijn groot en wegen al snel zo’n 80 kilo. Daarbij wil je natuurlijk niet dat je wasmachine beschadigd raakt, anders is al jouw werk voor niets geweest. Maar hoe zorg je er nu voor dat een wasmachine veilig en netjes van A naar B komt? Wij geven jou 4 tips voor het vervoeren van je wasmachine.

1. De voorbereiding van het vervoeren

Een wasmachine vervoeren vergt voorbereiding. Zorg er ten eerste voor dat je wasmachine minstens één dag van tevoren is afgesloten van water en elektriciteit. Het kan soms namelijk even duren voordat het water uit de wasmachine leegloopt. Zorg daarbij ook dat de waterslang goed is losgekoppeld en plak deze vast aan de wasmachine met de open kant naar boven. Er zit vaak ook nog wat water in de filter van je wasmachine. Voordat je de wasmachine vervoert moet je er zeker van zijn dat al het water uit de wasmachine is. Dit doe je door de wasmachine op een verhoging te zetten en deze te kantelen. Open vervolgens het klepje van de wasmachine met daarachter het filter. Zet een emmer onder je wasmachine en laat het water rustig uitlekken. Zo weet je zeker dat al het water uit jouw wasmachine is!

2. Meet je wasmachine op

Wanneer je je wasmachine gaat vervoeren is het belangrijk dat je de wasmachine van tevoren opmeet. Pak je rolmaat er maar bij, want voor je het weet blijkt de wasmachine niet door je voordeur of gang te passen. De meeste wasmachines hebben dezelfde breedte en hoogte, maar de diepte kan wel verschillen. De standaardhoogte van een wasmachine is doorgaans circa 85 centimeter, terwijl de voorladers van de wasmachine meestal een standaard breedte hebben van 65 centimeter. De diepte van een wasmachine is doorgaans 60 centimeter, maar dat kan dus afwijken. Houd er rekening mee dat het deurtje van je wasmachine nog open moet kunnen.

wasmachine-laten-bezorgen

3. Bescherm je wasmachine voor het vervoeren

Bij het vervoeren van je wasmachine is het belangrijk dat je je wasmachine goed beschermt. Bij het tillen van je wasmachine (bijvoorbeeld de trap op) wil je deze niet beschadigen. Maar hoe zorg je daar nu precies voor? Je kunt bijvoorbeeld speciale transportzakken kopen ter bescherming. Zoek je een goedkoper alternatief? Verpak dan de wasmachine goed in noppenfolie of ander beschermingsmateriaal. Op deze manier voorkom je krassen of deuken. Ook kan je de trommel van de wasmachine vastzetten met de beugels die je krijgt bij de aankoop van de wasmachine. Zo schudt de trommel niet heen en weer tijdens het verhuizen. Mocht je deze beugels niet meer hebben, dan kan je altijd nog handdoeken tussen je trommel leggen.

4. Schakel Direct Transport in

Voor het vervoeren van je wasmachine kan je natuurlijk ook een transporteur inschakelen. Het voordeel hiervan is dat je het sjouwwerk niet zelf hoeft te doen. Bij Direct Transport helpen we daar graag mee. Je hoeft bij ons geen uitgebreide offerte op te vragen, maar je berekent zelf gemakkelijk de prijs online. Extra hulp bij het sjouwwerk boek je eenvoudig bij, zodat wij de wasmachine veilig naar boven tillen. Met een lift erbij is het zelfs gratis. Geef ons meer informatie over het formaat van de wasmachine, kies het ophaal- en bezorgadres en voor je het weet staat de wasmachine bij jou in huis. Jouw wasmachine veilig laten vervoeren? Lees meer over onze bezorgdienst of bereken direct jouw transport.

Direct Transport is specialist in het vervoeren van witgoed. Hier meer over weten? Klik dan hier.

Lees verder
vervoersmiddelen-van-toen

Vervoersmiddelen van ’toen’

Hoe kies je de beste vervoersoptie voor jouw transport?

deur-direct-transport

Deur vervoeren met de auto, waar begin je?

Boek nu jouw transport Wij komen direct

Bereken mijn transport