fbpx

5 verhuistips voor een goede verhuizing

Kan jij wel wat verhuistips gebruiken voor een goede verhuizing? Je bent klaar om je stekkie achter je te laten, maar je hebt nog geen idee hoe je dit moet aanpakken. Begrijpelijk, want het is nogal een opgave. Natuurlijk wil je dat jouw verhuizing vlekkeloos verloopt en daarom zijn een paar goede verhuistips niet overbodig. Lees vooral even door, want wij geven je 5 verhuistips voor een goede verhuizing!

5 verhuistips voor een goede verhuizing

1. Een goede voorbereiding

Een goed begin is het halve werk. Een goede verhuizing begint daarom ook met goede verhuistips, als onderdeel van je voorbereiding. Zorg dat je op tijd begint, zodat je de ruimte hebt om alles netjes te regelen. Moet je nog andere partijen inschakelen, hoeveel moet je nog inpakken en op welke datum moet je uit de woning zijn? Wanneer jij bijvoorbeeld op het laatste moment een partij inschakelt, is de kans groot dat dit zorgt voor hogere kosten. Een goede voorbereiding voorkomt dus niet alleen stress, maar ook geld!

2. Pak kleine spullen in

Natuurlijk wil je niet de hele tijd allerlei kleine dingen tillen. Het liefst gebruik je grote compacte dozen, die je makkelijk kunt dragen en verhuizen. Dit zorgt ervoor dat je niet onnodig veel heen en weer hoeft te lopen, maar ook dat je makkelijk kunt stapelen voor het vervoer. Zorg dus dat je grote verhuisdozen regelt, waar je ook al je kleine spullen in kan pakken. Het gevaar hierbij is wel dat je al je spullen door elkaar haalt. Zorg er dus voor dat je de spullen categoriseert (bijvoorbeeld op keuken of decoratie), zodat je geen spullen verwart.

verhuistips-voor-verhuizen

3. Let op breekbare spullen!

Bij het inpakken van je spullen ga je erachter komen dat je meer breekbare spullen hebt dan je dacht. Denk aan dure wijnglazen, lampen, servies en vazen. Deze spullen mogen natuurlijk niet breken tijdens de verhuizing. Zorg er in dat geval voor dat je van tevoren genoeg materialen verzamelt om je breekbare spullen in te verpakken. Denk bijvoorbeeld aan bubbeltjesplastic of kranten. Deze plaats je in de dozen tussen jouw breekbare spullen, zodat ze niet elkaar of de zijkant van de doos raken. Hierdoor kunnen jouw voorwerpen tóch een klein stootje hebben, voordat ze gelijk in stukken liggen. Schrijf vervolgens met een duidelijke stift op de doos dat de spullen die erin zitten ‘breekbaar’ zijn. Hierdoor weet degene die het verplaatst dat hij of zij extra voorzichtig moet doen met deze doos.

4. Labelen van dozen

Als we dan toch aan het schrijven zijn, kan je beter ook je dozen labelen. Hier heb je speciale labelstickers voor waar je op kan schrijven, die je vervolgens zo op de dozen plakt. Heb je geen zin om deze labels te kopen? Dan kan je ook gewoon met een dikke stift op de doos schrijven. Eigenlijk noteer je gewoon wat er in de doos zit. Servies, films of kaarsen … Op deze manier weet je waar je de dozen tijdens de verhuizing naar de nieuwe woning neer kan zetten, zodat je bij het uitpakken niet meer het hele huis door hoeft te lopen.

5. Maak gebruik van transporteurs

Het is niet verkeerd om eens om hulp te vragen. Als het niet van vrienden of familie is, dan wel van een transportbedrijf die je inhuurt. Je kan meerdere auto’s laten rijden, een verhuiskar of -bus huren, maar je kan bij een klein transport ook het vervoer voor je laten doen. Denk aan die grote bank die onmogelijk is om zelf te vervoeren of die onhandige grote eettafel … In dat geval kan je altijd terecht bij Direct Transport. Geef ons meer informatie over het voorwerp dat vervoerd moet worden, kies het ophaal- en bezorgadres en voor je het weet staat die grote bank of eettafel bij jou op de stoep! Meer weten? Neem dan contact met ons op.

Lees verder
kantoor-verhuizen

Hoe verhuis je kantoor(meubelen)?

Betrouwbare-koerier-vinden

Hoe vind je een betrouwbare koerier?

deur-direct-transport

Deur vervoeren met de auto, waar begin je?

Boek nu jouw transport Wij komen direct

Bereken mijn transport