fbpx

De beste plek voor tweedehands meubelen

Tweedehands meubelen … Je vindt ze op veel plekken en in veel winkels, mits je weet waar je moet zoeken. Men heeft het niet voor niets over het ‘scoren van een pareltje’. Als scoren zo makkelijk was, dan waren we allemaal profvoetballers. Nee, het is een kunst en een vaardigheid waar je in kan groeien. Hoe en waar vind je tweedehands meubelen? Wij geven je graag wat tips.

Tweedehands meubelen vinden

Voor eenieder die weleens tweedehands meubelen koopt, maar ook voor wie dat niet doet, is Marktplaats waarschijnlijk het bekendst. Marktplaats is een gigantisch platform, dat menig mens helaas vaak vergeet te gebruiken. Ze hebben een nieuw meubelstuk nodig, maar willen er niet veel voor uitgeven. In plaats van deze zoekmachine gebruiken, gaan ze ‘goedkopere winkels’ af. Uiteraard winkels die nog steeds duurder zijn dan Marktplaats gebruikte meubels. Let’s give it a try. Gebruik de zoekbalk en ga op zoek naar jouw gewenste item. Voer de afstand in om zeker te weten dat het haalbaar is om het meubelstuk op te halen. Wie weet heb jij dat pareltje gescoord!

Winkel voor tweedehands meubels

Het fijnste is om naar een tweedehands winkel/kringloopwinkel te gaan. Hier kan je de spullen zien, ruiken en voelen. Je weet precies hoe groot iets is en of er beschadigingen zijn. De prijzen liggen een stuk lager dan wanneer je particulier iets overkoopt. Loop niet te snel door de kringloopwinkel, maar neem de tijd om eens rustig te snuffelen. En bedenk van tevoren eens wat je echt nog kan gebruiken. Hierdoor weet je ook op welke afdeling jij net iets meer tijd moet besteden. Ben je uitgekeken op jouw lokale kringloop? Zoek dan op kringloopwinkels in een andere stad! In grote steden zoals Amsterdam, Utrecht en Rotterdam wemelt het van de winkels en boetiekjes voor tweedehands meubels. Een leuk uitje om met vriendinnen te doen! En, schrijf je eigen kringloopwinkel niet direct af. Doordat er regelmatig nieuwe spullen worden gebracht, heb je ook regelmatig een ‘nieuwe collectie’. Niet verkeerd dus.

kringloopwinkel-meubels

Ga de markt af!

De vlooienmarkt, zwarte markt of oranje markt. Of het nu een standaard zaterdag is of een specifieke tijd in het jaar … Op elk moment is er wel een markt in de buurt waar tweedehands meubelen worden verkocht. Of het nu van oma’s zolder komt of van een verzamelaar, je weet nooit wat je tegenkomt. En sommige markten zijn zó enorm groot … dan is er voor ieder wel wat wils.

De IJ-hallen

Als je weleens spullen verkoopt of overkoopt, dan heb je zeker gehoord van de IJ-hallen. Oftewel, de grootste vlooienmarkt van Nederland. Mensen betalen een klein bedrag om een stent te huren en verkopen daar de hele dag hun kleding of tweedehands meubelen. Een walhalla voor de koopjesjagers, parelhunters en prijsjesspotters! Heb je zin in een dagje uit en zoek je nog wat tweedehands meubelen? Dan is een bezoekje aan de IJ-hallen een enorme aanrader.

Social media vintage stores

Naast Marktplaats of een fysieke markt, hebben grote vintagehandelaren vaak ook een eigen platform. Denk aan eigen website of social media-account. Als je weet waar je moet zoeken, dan vind je de tofste accounts! Zoek bijvoorbeeld op hashtags als #tweedehandsmeubelen of #vintageverkoop. Het leuke is dat zij elke keer weer met unieke items komen. En wanneer je ze gaat volgen, dan krijg je vaak nog een aanrader voor andere accounts die binnen deze categorie vallen. Zoek je leuke accessoires? Dan je ook zelfs nog terecht op Vinted!

Tweedehands meubelen laten bezorgen 

Heb je een tweedehands meubel gescoord en wil je deze thuis laten bezorgen, in plaats van zelf ophalen? Schakel dan Direct Transport in. Wij brengen jouw nieuwe item veilig van A naar B! Bereken hier de prijs.

 

Lees verder
tuinmeubelen-goedkoop-laten-bezorgen

Tuinmeubelen goedkoop thuis laten bezorgen: wat zijn de opties?

zware-pakketten-versturen

Hoe verstuur je zware pakketten?

deur-direct-transport

Deur vervoeren met de auto, waar begin je?

Boek nu jouw transport Wij komen direct

Bereken mijn transport