fbpx

Deur vervoeren met de auto, waar begin je?

Het vervoeren van een deur met de auto is niet iets dat je dagelijks doet. Als het goed is komt het niet vaak voor dat je thuis een deur moet vervangen. Misschien stond het al jaren op de planning en is deze echt aan vervanging toe. Of er is iets gebeurd waardoor de deur kapot is gegaan. Hoe dan ook, je hebt ervoor gekozen om dit zelf te doen. In dat geval willen wij je de juiste tips meegeven, zodat jij veilig de weg opgaat terwijl je de deur vervoert.

Deur vervoeren met de auto

Ten eerste kan je ervoor kiezen om de deur te vervoeren met een ander vervoersmiddel. Als je niet zeker bent of het lukt om deze met jouw auto te vervoeren, dan kan je natuurlijk altijd ander vervoer regelen. Of je kiest ervoor om een vervoerder in te huren met een busje. Het zelf vervoeren van een deur is prima te doen, maar je moet wel even weten wat hiervoor nodig is. Om niet alleen hoge boetes te voorkomen, maar ook onveilige situaties.

Een aanhanger regelen

Voor het vervoeren van een deur raden wij je aan om een aanhanger te regelen. Dit is de beste en veiligste manier om de deur zelf van A naar B te vervoeren. De deur ligt netjes in de bak en zal niet snel van zijn plek verschuiven. Het verliezen van de lading is hierdoor bijna onmogelijk. Mits je deze goed vastmaakt natuurlijk. Zorg wel dat je met de aanhanger mág en kán rijden. Controleer dus of de aanhanger die jij wilt gebruiken, past bij het rijbewijs dat je hebt. En of je ook daadwerkelijk met de aanhanger kan rijden. Zo niet, vraag dan na of iemand anders de auto voor je wil besturen. Het rijden met een aanhanger is namelijk wel iets anders dan rijden zonder extra lading! En wat de situatie ook is: veiligheid staat altijd voorop.

deur-vervoeren-met-de-auto

Het vastbinden van de deur

Voordat je de deur vastbindt, controleer even of de deur veilig verpakt is. Ondanks dat je de deur goed vastzet, ontvangt deze alsnog wat schokken van de weg. Zorg dus dat de deur goed verpakt is en je deze beschermt tegen beschadigingen. Het zou zonde zijn als je net een nieuwe deur hebt gekocht en deze alsnog beschadigd aankomt! Als je hier zeker van bent kan de deur in de aanhanger. Deze zet je vast met spanbanden. Hiervoor heb je niet hele zware spanbanden nodig, maar ze moeten wel sterk genoeg zijn voor het gewicht van de deur. Bekijk de handleiding van de spanbanden om duidelijk te zien hoe je deze gebruikt. Zorg er in ieder geval dat de spanbanden goed strak staan en deze niet los schieten.

Is een aanhangernet verplicht?

Veel mensen denken dat het verplicht is om de lading ook af te dekken met een aanhangernet, maar dit is alleen het geval bij losse lading. Denk aan afval, puin of stenen. In dat geval kan je een flinke boete riskeren als je geen aanhangernet gebruikt. Bij het vervoeren van een deur is een aanhangernet dus niet nodig, aangezien je al de spanbanden hebt gebruikt. Mocht je toch een aanhangernet hebben, dan kan je deze natuurlijk voor de zekerheid altijd gebruiken. Dan weet je zeker dat je helemaal veilig de weg opgaat.

De service van Direct Transport

We hopen dat je nu een stuk wijzer bent geworden over het vervoeren van een deur met de auto. Kan je zelf geen aanhanger regelen, besturen of denk je dat het vervoer een té grote uitdaging is? Dan kan je natuurlijk altijd de service van Direct Transport inschakelen. Onze ervaren koeriers vervoeren jouw nieuwe deur zonder enige moeite. En mocht er tóch iets met de deur gebeuren, dan zijn onze koeriers in ieder geval goed verzekerd.

Jouw deur laten vervoeren door Direct Transport? Bereken de prijs en plan direct een afspraak!

Lees verder
vervoersmiddelen-van-toen

Vervoersmiddelen van ’toen’

Betrouwbare-koerier-vinden

Hoe vind je een betrouwbare koerier?

Piano-vervoeren-tips

Piano vervoeren? Zo pak je dat aan.

Boek nu jouw transport Wij komen direct

Bereken mijn transport