fbpx

Hoe verstuur je zware pakketten?

Het versturen van zware pakketten doe je niet dagelijks. Heb je een meubelstuk of ander zwaar voorwerp verkocht? Dan moet je wel weten hoe je dit verstuurt. Er zijn namelijk een aantal dingen die belangrijk zijn bij het versturen van grote of zware pakketten, om te zorgen dat de verzending goed verloopt. Bovendien wil je dat het veilig en netjes aankomt, voor een zo laag mogelijke prijs.

Wat zijn zware pakketten?

Verzendingen die boven de 23 kilo zijn worden beschouwd als zware pakketten. Voor zware pakketten versturen geldt dat zij bij het vervoer vaak op een pallet worden geplaatst. Simpelweg, omdat het hierdoor makkelijker wordt om het pakket te verplaatsen. Toch plaatst de vervoerder niet elk pakket boven de 23 kilo op een pallet. Soms is het namelijk nog te tillen, omdat het bijvoorbeeld wél zwaar, maar niet groot is. Vanaf welk gewicht zij deze automatisch op een pallet plaatsen, is afhankelijk van de transporteur. Net zoals de grootte waarbij zij een pakket als ‘groot pakket’ of ‘extra groot pakket’ beschouwen.

Regel een goede doos

Bij het verzenden van een pakket moet de verpakking natuurlijk altijd netjes zijn. Maar bij grote of zware pakketten versturen is dit natuurlijk nog véél belangrijker. Met het gewicht dat de doos moet dragen, kan het bij slechte kwaliteit dozen snel scheuren of uit elkaar vallen. Je begrijpt natuurlijk wel dat dit voor de vervoerder een hele uitdaging is om dit op te lossen. Maar hopen dat je pakket dan nog aankomt! Daarom moet je altijd een nieuwe doos regelen, die nog niet eerder gebruikt of beschadigd is. Kies een doos die geen gelijmde, maar gestikte of geniete naden heeft. Bij alleen een gelijmde doos, valt het binnen no time uit elkaar. Sluit de doos met heavy duty tape, zodat de tape niet loslaat. Op deze manier heb je de grootste kans dat het pakket in één geheel de bestemming bereikt.

Een breekbaar pakket versturen? Lees dan extra tips.

zware-pakketten-versturen

Zoek een goede vervoerder

Bij het versturen van grote of zware pakketten is het belangrijk dat je goede research doet naar een vervoerder die past bij jouw verzending. Denk niet alleen aan de prijs, maar lees ook de voorwaarden en verzendopties van de vervoerder goed door. Lijkt de prijs te mooi om waar te zijn? Dan kan het zijn dat de vervoerder fikse toeslagen legt op elk pakket dat buiten het aangegeven gewicht of de afmetingen valt. In dat geval moet je oppassen, want voor je het weet betaal je er een fikse prijs bovenop.

Voorkom vertragingen bij het versturen van zware pakketten

Bij het versturen van een pakket is er altijd iemand aan de andere kant die dit pakket verwacht. Misschien heeft de ontvanger zelfs nog een deadline. In beide gevallen wil je natuurlijk dat het pakket zo snel mogelijk aankomt en het geen onnodige vertragingen oploopt. Er zijn een paar dingen waar jij invloed op hebt. Zorg dat jouw pakket – zoals eerdergenoemd – netjes verpakt is, maar ook goed gelabeld. Vallen grote of zware pakketten uit elkaar tijdens het versturen? Of klopt het verzendlabel niet of is het onleesbaar? Dan kan het zijn dat je pakket vertraagd of zelfs afgekeurd wordt. Door te zorgen dat deze dingen kloppen heb jij vanaf jouw kant er in ieder geval alles aan gedaan om je pakket zo snel mogelijk aan te laten komen. En de laatste tip: bekijk wanneer de pakketten door de vervoerder opgehaald worden van het afleverpunt. Wil je het pakket diezelfde dag nog verzenden? Zorg dan dat je dit voor het ophaalmoment aflevert, zodat de ontvanger geen extra dag hoeft te wachten.

De service van Direct Transport

Bij Direct Transport is het vervoer van zware of grote pakketten altijd op maat en hoef je het pakket niet eerst naar een afleverpunt te brengen. Wij zorgen ervoor dat jouw pakket altijd veilig van A naar B wordt gebracht. Voer hier al jouw pakketinformatie in en kies zelf het ophaal- en bezorgadres. Wij berekenen direct de prijs! Of lees eerst meer over onze bezorgdienst.

Lees verder
zakelijk-transport-regelen

Zakelijk transport nodig? Regel het eenvoudig online!

deur-direct-transport

Deur vervoeren met de auto, waar begin je?

5 verhuistips voor een goede verhuizing

Boek nu jouw transport Wij komen direct

Bereken mijn transport