Ga je verhuizen en is het tijd om je keukenspullen te vervoeren? Of laat je je keuken verbouwen en moet je alles leeghalen? Trek dan maar al die pannen, borden en het bestek uit de kast. Het is tijd om deze netjes in te pakken. Handen uit de mouwen, want dat wordt nog een leuke opgave!
Keukenspullen verhuizen: waar begin je?
Dat een mens veel spullen kan bewaren, daar kom je achter wanneer je een keuken moet leegruimen. Aardappelschilmesjes, Tupperware bakjes, vershoudfolie en onderzetters. Je keuken is een groot walhalla van verzamelingen die je dagelijks gebruikt. Of van spullen die ‘weleens’ van pas kunnen komen. Denk aan al die beplakte mokken die je met kerst van je schoonmoeder hebt gekregen. Hoe dan ook, aan de kant ermee. Het is tijd voor het verhuizen van je keukenspullen.
Stap 1: de opruiming
Het heeft natuurlijk geen nut om al je keukenspullen te verhuizen die je in de toekomst niet meer denkt te gebruiken. Daarom is het goed om eens minimalistisch te denken en kritisch te kijken naar wat je hebt. De eerste stap is dus ook: de opruiming. Kijk naar de volgende dingen: welke spullen heb je al langer dan twee jaar niet gebruikt? En heb je nog een specifiek moment in gedachten wanneer je deze wél gaat gebruiken? Of denk je slechts dat het ‘ooit’ van pas komt? In het laatste geval is de kans groot dat deze keukenspullen ruimte innemen voor niets. Weg ermee! Hier bespaar je al een boei rotzooi op. De volgende stap is kijken naar spullen waar je te veel van hebt. Tupperware bakjes zijn superhandig en gebruik je vast en zeker, maar heb je echt twintig stuks nodig? Dat denk ik niet. Tijd om in te dunnen dus. Met tien bakjes moet je ook genoeg kunnen bewaren. Dit geldt ook voor spullen als mokken en kopjes.
Stap 2: inpakken
Als het goed is heb je nu alleen de belangrijke dingen overgehouden. Nu is het tijd om in te pakken. Regel hiervoor eerst stevige dozen. Let op: gebruik geen beschadigde of veelgebruikte dozen. Wanneer de dozen niet meer stevig zijn, loop je het risico dat de zware keukenspullen zo door de bodem van de doos scheuren. Zorg daarnaast voor extra materialen: bubbeltjesplastic, kranten, keukenpapier, folie … Als het alle spullen maar beschermt tegen krassen en breken. Gebruik dit vooral voor borden, glazen en pannen. Lees hier hoe je breekbare spullen veilig vervoert.
Het bestek pak je als volgende in: leg de vorken tegen elkaar aan en wikkel het in elastiek. Plaats vervolgens beschermmateriaal om de verzameling en stop deze in de doos. Doe dit ook bij de lepels en messen. Categoriseer de keukenspullen op locatie. Zo kan je makkelijk alles achter elkaar uitpakken en raak je minder spullen kwijt. Plak vervolgens de doos af met stevig Duct tape en schrijf de inhoud en bestemming op de doos. Zo weet je precies welke doos je moet hebben na de verhuizing.
Stap 3: Keukenspullen vervoeren
Als je keukenspullen binnenshuis blijven dan is deze stap niet voor jou. Wel voor iedereen die alles uit de keuken moet vervoeren. Want hoe krijg je alles van A naar B? Of van A naar Z? Wat jij wilt. Met alle spullen die je moet verhuizen, gooi je het liefst alles zo snel mogelijk in een verhuiswagen. Echter, bij het vervoeren van een keuken gaat dit net wat anders. Je zit namelijk met een boel breekbare spullen, gerammel en gestapel. Het risico op beschadigingen is groot. En in zo’n grote bus of verhuiswagen kunnen deze dozen al snel gaan schuiven. Vooral wanneer iemand deze doos bovenop andere dozen stapelt, waarbij al je dure champagneglazen van boven naar beneden stuiteren. Dag glazen. Professionele hulp is dus zeker niet overbodig en bespaart je een hoop gedoe. Direct Transport helpt je vervoeren van locatie A naar B. Hulp van A tot Z. Onze koeriers zijn van tevoren gescand en weten precies hoe ze met jouw breekbare spullen om moeten gaan. Gaat er toch iets verkeerd? Dan zijn al je spullen ook nog eens verzekerd.
Nieuwsgierig naar het vervoer van Direct Transport? Bereken dan hier de prijs.