fbpx

Transportopdrachten: hoe vind je jouw koerier?

Als ondernemer kan het voorkomen dat je regelmatig transportopdrachten hebt. Waarschijnlijk omdat je producten verkoopt, maar het kan natuurlijk om allerlei redenen zijn. Hoe dan ook, als transport niet jouw primaire dienst is, dan is het niet de bedoeling dat jij hier onnodig veel tijd aan besteedt. Toch kiezen veel ondernemers ervoor om zelf achter het stuur te kruipen. Wij vertellen je waarom je jouw transportopdrachten het beste uit handen kunt geven en hoe je een goede koerier vindt.

Transportopdrachten uitbesteden

Vaak heb je het gevoel dat je zo veel mogelijk alleen moet oppakken; het is bovendien jouw bedrijf. Als er dan eens wat vervoerd moet worden, dan ga je er automatisch vanuit dat je dit zelf moet doen. Realiseer je wel dat wanneer je bedrijf steeds groter wordt, je tijd steeds kostbaarder wordt. De tijd die je bezig bent met bijzaken, kosten je waarschijnlijk meer dan wanneer je dit uitbesteedt. Bedenk wat je verder in die tijd had kunnen doen! Zoals het laten groeien van je bedrijf. Kies er daarom voor om jouw transportopdrachten uit te besteden. Maar hoe vind je een passende koerier voor jouw transportopdrachten? Wij vertellen het in de volgende stappen.

1. Wat doet de concurrentie?

Je hoeft het wiel niet opnieuw uit te vinden. Kijk daarom naar de aanpak van je concurrenten. Hoe pakken zij het aan en met wie werken zij samen? Als deze aanpak voor hen werkt, dan zou het wellicht ook voor jou kunnen werken. Neem niet alleen het voorbeeld van één concurrent, maar kijk naar meerdere concurrenten. Zo krijg je goed inzicht in de mogelijkheden en kan je de voor- en nadelen vergelijken.

2. Ga op zoek naar specialisten

Welke transportopdrachten wil je laten uitvoeren? Zijn er transportdiensten die hierin zijn gespecialiseerd? Het is natuurlijk een groot verschil of je kleine producten wilt vervoeren of groot interieur. Bij het tweede is een stel sterke armen wel handig. En tot hoe ver gaat de transportdienst? Gaan ze tot de voordeur of helpen de koeriers de ontvanger zelfs met het installeren van het product? Maak een duidelijk overzicht van je wensen en kijk of er transportdiensten zijn die hieraan voldoen. Zo kan je uitzoeken welke koerier het beste past bij jouw transportopdrachten.

een-passende-koerier-vinden

3. Bekijk de achtergrond van de koeriers

Misschien heb je nu wel een transportdienst op het oog. Dan is het belangrijk dat je verder gaat graven. Wie zijn uiteindelijk de mensen die het transport gaan uitvoeren? Van de voorkant kan het bedrijf nog zo goed lijken, maar uiteindelijk gebeurt het allemaal op de werkvloer. Wat is de achtergrond van de koeriers en waarom kun je ze vertrouwen? Zoek uit of de koeriers gecertificeerd en verzekerd zijn. Mocht er wat verkeerd gaan met de producten, dan kan de transportdienst dit samen met jou oplossen.

4. Onderzoek de samenwerking

Tot slot, kijk naar de soort samenwerking waar je naar op zoek bent. Heb je sporadisch transport nodig of gaat het om een dagelijkse dienst? De transportdienst moet natuurlijk wel op de benodigde momenten beschikbaar zijn. Bekijk het aanbod of overleg wat er mogelijk is. Houd hier natuurlijk ook rekening met de prijs!

Direct Transport inschakelen

Heb je geen zin om verder te zoeken naar betrouwbare transportdiensten? Dan neemt Direct Transport het graag van je uit handen. Ons transport is op korte termijn beschikbaar en vervoert van A naar B. We heten niet voor niets ‘Direct Transport’! De koeriers zijn gecertificeerd en verzekerd, zodat de afhandeling van jouw transportdiensten zo zorgvuldig mogelijk gebeurt. Bereken hier de prijs van het transport of neem contact met ons op.

Ook voor bedrijven heeft Direct Transport een bezorgservice.

Lees verder
Piano-vervoeren-tips

Piano vervoeren? Zo pak je dat aan.

zware-pakketten-versturen

Hoe verstuur je zware pakketten?

vervoersmiddelen-van-toen

Vervoersmiddelen van ’toen’

Boek nu jouw transport Wij komen direct

Bereken mijn transport