fbpx

Marktplaats kasten vervoeren: onze stappen

Heb je op Marktplaats een paar leuke kasten gezien of heb je al één specifieke op het oog? Dan is het tijd om te bedenken hoe je dit vervoer gaat regelen. Of het nu een antieke kast is of een splinternieuwe kast die op Marktplaats terecht is gekomen … Je wilt natuurlijk dat deze ‘heelhouts’ bij jou terechtkomt. Het heeft geen nut om over te gaan tot verkoop, als je het vervoer niet kan realiseren. Daarom vertellen wij je de belangrijkste stappen voor het realiseren van vervoer, zodat jij lekker door kan scrollen tussen al die prachtige Marktplaats kasten!

Marktplaats kasten kopen

Ten eerste, willen we je even een applaus geven voor het feit dat je zo duurzaam bezig bent. Het kopen van tweedehands meubels moet beloond worden, aangezien je de meubels een tweede leven geeft. Met alle prachtige pareltjes van Marktplaats, is het bijna zonde om deze kasten nieuw te kopen. Vooral wanneer veel van deze meubels nauwelijks tot niet gebruikt zijn. Daarom helpen wij je graag bij het vervoeren van deze Marktplaats kasten, aangezien dit nogal een opgave kan zijn. Lees verder voor de stappen.

Stap 1: Bekijk de afmetingen en het gewicht

Voordat je ontdekt hoé je de Marktplaats kasten moet vervoeren, moet je weten wát je gaat vervoeren. Wat is concreet het ‘voorwerp’ dat jij van A naar B moet krijgen? Kijk, dat het een kast is, dat snappen we wel. We hebben het nu over de afmetingen. Deze geven een precieze indicatie van de ruimte die jij nodig hebt. En niet te vergeten, het gewicht. Hiermee weet je precies wat jij nodig hebt om het vervoer van de kast voor te bereiden. Maar denk ook aan het aantal handen die je nodig hebt om de kast te tillen. Heb je maar twee mensen nodig of is de kast zo groot en zwaar dat je wel vier mensen mag vragen? Als je dit allemaal duidelijk hebt, dan kan je door naar de volgende stap.

Marktplaats-kasten-vervoeren

Stap 2: Bedenk de route

Wanneer we het hebben over de route, dan bedoelen we niet de GPS die je de juiste kant op stuurt. We bedoelen de route die je kast moet afleggen van je voor- of achterdeur, naar de juiste plek in huis. Welke deurposten moet de kast door en hoe ver moet je deze tillen? Moet de kast nog een trap op of ben je bij de woonkamer al klaar? Deze ‘route’ is erg belangrijk bij het vervoeren, om te bepalen of de kast in je huis krijgt. Zo krijg je een zware kast moeilijk de trap op en is een gigantische kast niet door je deurposten te drukken. Leuk en aardig die kasten van Marktplaats vervoeren, maar als hij je deur niet doorkomt dan heb je toch een probleem.

Stap 3: Kantel de kast

Het klinkt heel voordehandliggend, maar je zal niet de eerste zijn die deze link niet maakt. Bij het vervoeren van een kast is het namelijk het handigst om de kast te kantelen. Zo draag je deze het makkelijkst en past deze ook beter door de deurpost. Uiteraard met de hulp van één of twee anderen, anders gaat het je natuurlijk niet lukken. Tenzij je jezelf associeert met Popey die net een blik spinazie naar binnen heeft gewerkt.

Stap 4: Bepaal het vervoer

En dan de laatste, maar wel de belangrijkste stap: bepaal het vervoer. Beschik je over een aanhanger of een busje? Dan zit je safe. Maar voor de meeste mensen geldt dat zij gewoon een vierpersoonsauto hebben. In dat geval is het een idee om rond te vragen bij bekenden of om toch vervoer te huren. Onthoud daarbij wel dat het nog een kunst is om met een aanhanger te rijden, mocht dit de optie zijn. Als je hier geen ervaring mee hebt, dan kan je beter iemand anders laten rijden. Je kan er ook voor kiezen om je transport te boeken bij Direct Transport. Onze koeriers zijn niet alleen ervaren, maar ze zijn ook verzekerd voor het vervoeren van jouw spullen. Bereken hier de prijs.

 

Heb je eindelijk die Marktplaats kast gescoord? Bereken hier wat het huren van transport bij ons kost.

Lees verder

Hoe kies je de beste vervoersoptie voor jouw transport?

tuinmeubelen-goedkoop-laten-bezorgen

Tuinmeubelen goedkoop thuis laten bezorgen: wat zijn de opties?

keukenspullen-verhuizen

Keukenspullen verhuizen, de 3 stappen!

Boek nu jouw transport Wij komen direct

Bereken mijn transport