fbpx

Oude of tweedehands meubels verkopen? Dat doe je met deze tips!

Je staat op het punt om oude of tweedehands meubels online te verkopen. Chapeau! Of je nu een grote opruiming doet of gewoon toe bent aan iets nieuws... Je bent hartstikke duurzaam bezig door deze oude meubels een tweede leven te geven. Toch klink het idee vaak wat leuker dan de uitvoering zelf. Op het moment dat je nadenkt over de verzendkosten, het inpakken en het vervoer, is het plezier er al snel vanaf. Dat is precies de reden dat veel mensen het verkopen van spullen vaak uitstellen of zelfs afstellen. Natuurlijk hoeft dat voor jou niet het geval te zijn, vooral niet na het lezen van deze tips. Jij verkoopt je oude of tweedehands meubels zo makkelijk en goedkoop mogelijk!

Tips voor het verkopen van oude of tweedehands meubels

Misschien vraag je jezelf nu af: waarom zou ik tips nodig hebben bij het verkopen van oude of tweedehands meubels? Dat verandert de prijs en het ongemak toch niet? Nou, zeker wel! Met de juiste voorbereidingen en keuzes kan het online verkopen van jouw meubels makkelijker en goedkoper verlopen. Je hebt niet alleen het ongemak, maar ook echt het plezier van de verkoop. Meer ruimte in je huis, met een gevulde portemonnee. Tijd om deze tips met je te delen! Ben je er klaar voor?

Tip 1: Meet jouw oude meubels nauwkeurig

Je gaat je tweedehands meubels verkopen en weet dus dat deze binnenkort vervoerd moeten worden naar de nieuwe eigenaar. Dit is naast de prijs één van de eerste dingen die je moet bespreken: hoe kan het meubelstuk opgehaald of verzonden worden? In dat geval is het handig dat je de afmetingen van de oude of tweedehands meubels weet, zodat je weet welk vervoer passend is. Zo ontdek je of je genoeg hebt aan een auto of dat er een aanhangwagen of bus gehuurd moet huren. Het zou zonde zijn als je te veel geld uitgeeft aan vervoer dat helemaal niet nodig is.

Tip 2: Kijk of de meubels bescherming nodig hebben

Het laatste waar je op staat te wachten is beschadigingen tijdens het vervoeren van de meubels. Kijk daarom ook of je al wat voorbereidingen kan treffen. Als de koper het meubelstuk komt ophalen, dan is dit vaak aan de koper zelf. Toch kan hij of zij het vaak wel waarderen als jij iets bedacht hebt, vooral als diegene hier zelf nog niet over na heeft gedacht. Ga je de meubels zelf opsturen? Dan is het al helemaal belangrijk dat de meubels goed beschermd worden! Denk aan grote dozen, karton, bubbeltjesplastic en kranten. Meer tips over het vervoeren van breekbare spullen. Lees dan ons blog: ‘Breekbare spullen veilig vervoeren: hoe doe je dat?’

oude-of-tweedehands-meubels

Tip 3: Verstuur kleinere meubels via de post

Soms is het helemaal niet nodig om de oude of tweedehands meubels zelf te vervoeren of op te laten halen. Vooral als de koper aan de andere kant van Nederland woont, is dat soms wat enthousiast. In dat geval is het natuurlijk ook gewoon mogelijk om het meubelstuk via de post te versturen. Hier zijn natuurlijk wel wat extra kosten aan verbonden. Zorg dat je van tevoren de koper op de hoogte brengt van deze extra kosten en dat hij of zij deze voor zijn rekening neemt. Je hebt soms wel meer dan één doos nodig om deze meubels te verzenden. Gelukkig kan je dozen meestal gratis meenemen bij de supermarkt. Is jouw meubel te groot voor een doos? Zorg dan dat je improviseert. Met meerdere dozen en genoeg ducktape kom je vaak heel ver. Gebruik liever te veel dan te weinig ducktape, want je wilt natuurlijk niet dat het pakket onderweg uit elkaar valt! Hulp nodig bij het verzenden van oude of tweedehands meubels? Lees hier meer.

Tip 4: Regel vervoer voor grote of zware meubels

Het liefst wil je het natuurlijk zelf doen, maar soms is het verstandiger om iets uit handen te geven. Regel daarom vervoer voor jouw oude of tweedehands meubels tegen een kleine meerprijs bij Direct Transport. Deze prijs kan je van tevoren makkelijk berekenen via de website. Bereken je prijs hier.

Lees verder
Transportopdrachten-hoe-vind-je-jouw-koerier

Transportopdrachten: hoe vind je jouw koerier?

deur-direct-transport

Deur vervoeren met de auto, waar begin je?

Betrouwbare-koerier-vinden

Hoe vind je een betrouwbare koerier?

Boek nu jouw transport Wij komen direct

Bereken mijn transport