fbpx

Tweedehands meubels van Marktplaats vervoeren

Koop jij weleens tweedehands meubels via Marktplaats? Dan ben je het vast met ons eens dat dit een geweldige uitvinding is. Mensen zetten de leukste tweedehands meubels op Marktplaats, die je slechts voor een prikkie overkoopt. Beter dan de hoofdprijs betalen in die veel te dure woonwinkels. Want zeg nou eens eerlijk, duur hoeft niet altijd beter te zijn. Daarnaast ben je ook nog eens milieubewust bezig. Een win-win dus.

Tweedehands meubels van Marktplaats

Eenmaal een tweedehands meubelstuk van Marktplaats op de kop getikt, en dan? Hoe krijg je deze bij jou thuis? Nou, tegen dit probleem zijn wij al vaker aangelopen. Daarom besparen wij je graag de moeite en delen wij 5 handige tips, zodat jij kan genieten van de nieuwe aanwinst, zonder je zorgen te maken over het vervoer.

Tip 1: Maak gebruik van het zoekfilter

Voordat je heel Marktplaats afspeurt en de ‘perfecte’ bank aan de andere kant van Nederland vindt, moet je eerst stilstaan bij de locatie van de verkoper. Hoe ver ben jij bereid te gaan voor het scoren van het perfecte meubelstuk? Is dit een afstand van 10 km, 20 km of heb je het liever nog in dezelfde straat? Misschien wil je niet eens rijden en heb je het liever bij jou bezorgd. Dat zijn allemaal overwegingen die je kan meenemen in het zoekfilter. Zo weet je zeker dat de tweedehands meubels die je op Marktplaats vindt, ook echt een optie zijn voor jou. Er is niets vervelender dan verliefd worden op een item, die je vervolgens weer uit je hoofd moet zetten. Je gaat op zoek naar een ‘vergelijkbaar’ item in de buurt en je raadt het al: niets wordt zo leuk als dat eerste item. Geef daarom in het filter aan welke afstand het meubelstuk mag zijn en of je het meubelstuk wilt ophalen of laten brengen. Zo weet je zeker dat de resultaten van de zoekopdracht passend zijn bij jou.

Tip 2: Bespreek het ophaal- of levermoment tijdig

Wanneer iemand een meubelstuk verkoopt, is dit vaak omdat de verkoper al een nieuw meubelstuk verwacht. In dat geval kan je begrijpen dat de verkoper zo snel mogelijk van het tweedehands meubelstuk af wilt komen. Zorg dat je daarom tijdig het ophaal- of levermoment met de verkoper bespreekt. Want als jij het tweedehands meubelstuk van Marktplaats volgende week pas wilt ophalen, maar de verkoper jou diezelfde avond al verwacht … Dan gaat de deal niet door. Zorg dus dat je dit op elkaar afstemt en je miscommunicatie voorkomt.

tweedehands-meubels-vervoeren-van-marktplaats

Tip 3: Bekijk de afmetingen van de meubels

Je weet pas welk vervoer je nodig hebt, als je weet wát je moet vervoeren. Dan hebben we het niet over het soort meubelstuk, maar over de hoogte, breedte en lengte. De praktische zaken van de geweldige aankoop. Door deze afmetingen duidelijk te hebben weet je niet alleen of het meubelstuk überhaupt in je kamer past, maar ook welk vervoer je nodig hebt. Mits de verkoper het komt brengen natuurlijk, maar daar kan je beter niet vanuit gaan. De afmetingen worden genoteerd op de volgorde: lengte x breedte x hoogte (lxbxh). Mocht er twijfel zijn, dan kan je natuurlijk altijd de verkoper om verduidelijking vragen. Lees hier hoe je jouw meubels opmeet.

Tip 4: Zoek passend vervoer

De meeste mensen bezitten helaas niet over het perfecte verhuisbusje of een aanhangwagen. Als dit voor jou wel het geval is, dan heb jij even geluk. Maar laten we daar maar even niet vanuit gaan. Waarschijnlijk rijd je in een normale vierpersonenauto en past nog net je eigen achterbank erin. Dan heb je nou eenmaal alternatieven nodig. Kijk daarom om je heen of er iemand in de familie of vriendenkring is die een vervoersmiddel heeft die je mag gebruiken. Vaak zijn connecties waardevoller dan je denkt en is er altijd wel wat mogelijk. Zo niet, dan kan je altijd nog een verhuisbusje huren, afgestemd op de ruimte die je nodig hebt. Je wilt natuurlijk niet meer betalen dan nodig is. Door het kopen van tweedehands meubels op Marktplaats hoop je juist geld te besparen.

Tip 5: Schakel Direct Transport in

In plaats van zelf het vervoer regelen, kan je ook alles uit handen geven. Direct Transport heeft namelijk ook een Marktplaats Bezorgdienst. Heb je geen zin in alles wat bij het transport van jouw tweedehands meubels van Marktplaats komt kijken? Kies er dan voor om Direct Transport in te schakelen. Wij regelen alles van het ophaalpunt tot de eindbestemming en we hebben enkel gecertificeerde koeriers in dienst. Wanneer het gewenst is kan je zelfs een tilservice aanvragen. Dat is nog eens handig! Direct Transport inschakelen? Bereken hier de prijs.

Lees verder

5 verhuistips voor een goede verhuizing

Marktplaats-kasten-vervoeren

Marktplaats kasten vervoeren: onze stappen

Betrouwbare-koerier-vinden

Hoe vind je een betrouwbare koerier?

Boek nu jouw transport Wij komen direct

Bereken mijn transport