fbpx

Wat zijn de standaardafmetingen van mijn meubels?

'Wat zijn de standaardafmetingen van mijn meubels?' Ga je binnenkort verhuizen en wil je weten wat de afmetingen van je meubels zijn? Pak dan je meetlint er maar bij. Bij Direct Transport bereken je namelijk de prijs van jouw transport, aan de hand van de afmetingen van jouw meubels. Maar hoe meet je jouw meubels op en wat is het verschil tussen lengte, breedte en hoogte? Scrol dan snel verder ..

Wat zijn de standaardafmetingen van mijn meubels?

Via het systeem van Direct Transport ontdek je makkelijk de standaardafmetingen van jouw meubels. Deze afmetingen bereken je snel met behulp van de offertemodule. Voeg de omschrijving van het product toe en voer vervolgens de lengte, breedte en hoogte in. Hoe je dat aanpakt? Ga recht voor het meubelstuk staan en meet horizontaal van links naar rechts. Zo bereken je de lengte. Meet vervolgens horizontaal van voor naar achteren. Nu heb je de breedte. Pak daarna je meetlint en meet verticaal van boven naar beneden voor de hoogte.

standaardafmetingen-meubels

Opmeten van een bank

Duidelijke uitleg, maar hoe werken de afmetingen van een bank? Het lijkt zo simpel én … goed nieuws: dat is het ook! Maar hoe je exact een bank opmeet hangt natuurlijk ook van het soort af. Heb je een hoekbank, meerdelig bankstel of een tweepersoonsbank? Een tweepersoonsbank heeft ongeveer de afmetingen: 180 x 90 x 80 cm (lengte x breedte x hoogte). Een driezitsbank heeft de afmetingen: 225 x 90 x 80 cm. Als het om een degelijke bank gaat kun je deze het beste van links naar rechts opmeten. Daarbij houd je niet alleen rekening met de breedte, maar neem je ook de diepte van de armleuningen mee. De lengte van het zitgedeelte tel je op bij de afmeting van de armleuning. Heb je een meerdelig bankstel? Dan meet je de verschillende delen van de bank los van elkaar. Voer in dat geval de lengte, breedte en hoogte van de bank los van elkaar in.

Een stoel opmeten

Ook voor stoelen geldt dat er een heleboel soorten en maten zijn; van fauteuil tot eetkamerstoel. De standaardafmetingen van een stoel zijn in ieder geval ongeveer 40 x 50 x 80 cm (lengte x breedte x hoogte). Wanneer je meerdere stoelen wilt vervoeren, kun je deze het beste proberen op elkaar te stapelen. Vervolgens meet je het geheel op. Mocht dat niet lukken, dan kun je de stoel(en) ook apart opmeten. Dit werkt hetzelfde als het opmeten van een bank.

Opmeten van een bed

Voor het meten van een bed maak je deze eerst vrij van beddengoed en matras. Begin met het horizontaal meten van links naar rechts voor de breedte van je bed. Meet vervolgens van het hoofdeind naar het voeteneind. Dit is de lengte van het bed. De meeste eenpersoonsbedden zijn 80 of 90 centimeter breed. Standaardlengtes zijn 190 centimeter en 200 centimeter. Daartussen zit ook nog een twijfelaar, met een breedte van 120 of 140 centimeter en een lengte van 200 centimeter. Daarna volgt het tweepersoonsbed die kan verschillen van 160, 180 en 200 centimeter breed. Tip: het opmeten van een bed kan je beter met een rolmaat doen dan met een meetlint. Deze blijft beter op zijn plek bij het opmeten.

Een kast opmeten

Hier komt misschien wel het moeilijkste: het meten van een kast. Er zijn natuurlijk ontzettend veel soorten kasten: kasten met een schuine kant, hoekkasten, lange kasten … noem maar op. Meet voor de exactheid de breedte en hoogte op meerdere plekken en kies vervolgens steeds het grootste formaat. Een standaard tweedeurskast heeft vaak een afmeting van 170 x 60 x 200 cm.

verhuizen transport verhuizing 25

Meten is weten

Het is misschien de meest voor de hand liggende tip ooit, maar: meten is weten! Als je wilt weten wat de standaardafmetingen van jouw meubels zijn, dan kun je het beste een meetlint of rolmaat gebruiken. Vraag desnoods iemand in jouw omgeving om hulp bij het opmeten van de meubels en zorg ervoor dat je alle afmetingen netjes opschrijft. Daarna kun je de afmetingen gemakkelijk invoeren in onze offertemodule voor de vervoerder.

Ook weten hoe je jouw meubels in een auto vervoert? Lees dan ons blog: ‘Grote auto in je spullen vervoeren: 4 tips!’

Tip: laat je e-mailadres achter en wij sturen jou een complete verhuischecklist!

Lees verder

Alternatieven voor een verhuisbusje huren

Piano-vervoeren-tips

Piano vervoeren? Zo pak je dat aan.

deur-direct-transport

Deur vervoeren met de auto, waar begin je?

Boek nu jouw transport Wij komen direct

Bereken mijn transport