fbpx

Piano vervoeren? Zo pak je dat aan.

Je bent van plan een piano te vervoeren. Dat dít een uitdaging is, dat hoeven wij je natuurlijk niet te vertellen. Straks zullen de klanken galmen langs de muren van een nieuwe ruimte of worden de toetsen bespeeld door een andere pianist. Misschien wel Wibi Soerjadi? Hoe dan ook, de piano moet heelhuids aankomen op de nieuwe bestemming. Want ondanks de prachtige vleugel van jouw piano, heeft zelfs deze een verhuiswagen met wielen nodig. Hoe je het vervoeren van je piano aanpakt? Wij leggen het uit.

Een piano vervoeren

Het verhuizen van een piano is niet bepaald makkelijk. Het is niet alleen een heel gevoelig muziekinstrument, het is ook nog groot, onhandig en enorm zwaar. Dit maakt het niet alleen lastig om te vervoeren, het heeft ook een grote kans op beschadigingen. Dat wil je absoluut niet, vooral omdat de piano enorm waardevol is. Wij gaan er dus eens goed voor zitten en geven jou wat belangrijke tips mee.

Goede bescherming

Als je van plan bent zelf je piano te verhuizen, dan is de eerste stap: het beschermen van je piano. Heb je een beschermhoes? Dan heeft dit de voorkeur. Mocht je dit niet hebben of wil je zeker weten dat de lak niet beschadigt, doe dan extra bescherming om de piano. Liever te veel dan te weinig, zolang je de grip maar niet verliest. Dekens, folie of lakens. Alles dat beschermt tegen stoten of krassen is een optie.

Maak gebruik van hulpmiddelen

Een piano is natuurlijk te zwaar om te tillen. Maak daarom vooral gebruik van meubeltransporters om de piano te verplaatsen. Hiermee hoef je de piano alleen maar op en van het platform te tillen en kan je het vervolgens makkelijk verhuizen. Vaak zitten er wel kleine wieltjes onder een piano, enkel kunnen deze akelige krassen op de vloer achterlaten. Houd hier rekening mee! Staat je piano op een andere verdieping? Til de piano dan zeker niet de trap af, maar schakel direct hulp in aan de hand van een verhuislift of hijskraan. Moet de piano door krappe ruimtes? Zorg dan dat je de piano voorzichtig kantelt. Hierdoor kan je voorzichtiger en makkelijker sturen door de ruimte.

piano-vervoeren-direct-transport

Regel een verhuiswagen

Om de piano op de volgende locatie te krijgen, heb je wel echt een verhuiswagen nodig. En dan ook echt een verhuiswagen, geen verhuisbusje. Het is belangrijk dat je genoeg ruimte hebt om de piano neer te zetten, zonder beschadigingen te krijgen. Maar ook niet geheel onbelangrijk: het vastzetten van de piano. Je kan de piano natuurlijk niet los in de verhuiswagen zetten! Bij het rijden zal de piano sowieso verschuiven en misschien zelfs omvallen. Zet de piano dus goed vast en zorg dat deze geen ruimte meer heeft voor beweging. Dat betekent natuurlijk niet dat de koerier met volle vaart door de bochten kan rijden. Laat de vervoerder daarom rekening houden met de inhoud.

Piano verhuizen uit handen geven

Wil je zelf het traject niet aangaan of heb je echt wat hulp nodig? Geef het vervoeren van je piano dan uit handen. Bij Direct Transport helpen de koeriers je van A tot Z. Van het helpen tillen tot het vervoeren en het neerzetten op de eindbestemming. Wij zorgen dat jouw piano onbeschadigd en voorzichtig op de eindbestemming terechtkomt.

Het vervoer uit handen geven aan Direct Transport? Bereken dan hier de prijs.

Een ander groot pakket laten vervoeren?

Lees verder

Hoe kies je de beste vervoersoptie voor jouw transport?

deur-direct-transport

Deur vervoeren met de auto, waar begin je?

Grote spullen in je auto vervoeren: 4 tips!

Boek nu jouw transport Wij komen direct

Bereken mijn transport