fbpx

Banken kopen op Marktplaats? Zo doe je dat!

Je zit middenin een zoektocht naar mooie banken om je woonkamer te verrijken. Dan heb je de keuze tussen het kijken naar nieuwe banken waar je de hoofdprijs voor betaalt, of … je struint Marktplaats af. De beslissing is snel gemaakt. Daarnaast kan kijken geen kwaad, toch? Maar hoe begin je deze zoektocht? En nog belangrijker: hoe maak je deze een succes en zorg je dat de bank onbeschadigd en veilig bij je huis aankomt? Wij leggen het je uit.

Banken op Marktplaats

Het is geen verrassing dat Marktplaats een enorm aanbod heeft aan banken. Dit geldt eigenlijk voor al het interieur en woningdecoratie. Vaak zijn mensen toch al eerder toe aan een nieuwe bank, dan dat de bank eigenlijk vervangen moet worden. En wat houd je dan over? Een nette bank in prima staat, die je absoluut niet bij de stort wilt achterlaten. Dus dan gunnen we het een tweede leven. Gelukkig. En aan jou om die bank het tweede leven te geven. Zo ga je van start …

1. Meet je woonkamer op

Voordat je een geweldig meubelstuk hebt gevonden, moet je natuurlijk wel weten of je de ruimte ervoor hebt. Een bank is bovendien één van de grootste meubelstukken in je kamer. Waarschijnlijk kan je de meeste banken wel kwijt, maar het zou fijn zijn als je ook wat loopruimte overhoudt. Kijk dus van tevoren goed hoeveel ruimte je hebt, maar ook hoeveel je wílt benutten. Houd niet alleen rekening met de lengte en breedte van de bank, maar ook met de diepte. En als je dan toch bezig bent, kijk direct ook even naar je deurposten! Ja … je deurposten. Want hoe ga je de bank anders je huis in krijgen? Kijk of het mogelijk is om de bank (al dan niet gekanteld) je kamer in te tillen. Het laatste dat je wilt is een gigantische bank in je voortuin, omdat het de woonkamer nooit kon bereiken.

 

2. Gebruik een filter

Voordat je verdwaalt in het doolhof genaamd ‘Marktplaats’, moet je het een stuk makkelijker maken door alvast te bedenken waar je ongeveer op zoek naar bent. Wil je een hoekbank, tweezits of een loveseat? Dan weet je in ieder geval welke kant je op wilt en hoe je moet meten. Daarnaast moet je ook bedenken hoe ver je eventueel wilt rijden om de bank op te halen. Het heeft geen nut om te kijken naar banken die honderd kilometer verderop staan, als je niet bereid bent zo ver te rijden. Verder kan je natuurlijk zo ver filteren als je wilt. Denk aan de kleur en het materiaal. Weet je nog niet precies waar je naar op zoek bent? Filter dan niet te veel! Wellicht doe je nog nieuwe leuke ideeën op.

3. Informeer naar de staat

Op een foto kan je vaak de staat van een bank al goed zien. Toch weet je niet of er nog ergens kleine beschadigingen verborgen zitten die niet vermeld staan, waar je rekening mee moet houden. Daarnaast: zijn er nog andere zaken van invloed op de bank? Heeft de verkoper huisdieren die misschien nare luchtjes met zich meebrengen? Of heeft hij een kat die stiekem aan de leuning heeft gekrabd? Verder kan het ook gebeuren dat er kleurverschil is ontstaan in de stof of het materiaal, dat op een foto toch wat minder goed te zien is.

Banken-kopen-op-Marktplaats

4. Regel het vervoer

Wanneer je weet dat je een bank wilt overkopen, moet je van tevoren ook weten of je al vervoer hebt. Hoe ga je de bank naar je huis krijgen? Vraag je familie of vriendenkring of iemand beschikt over een busje of aanhangwagen die je mag lenen. Vaak kom je met connecties al heel ver. Zorg dan ook direct dat je hierin kan en mag rijden. Niet iedereen stuurt even gemakkelijk in een busje of heeft een rijbewijs dat geschikt is voor een aanhangwagen. In dat geval moet je vragen of iemand anders voor jou wil rijden. Heeft niemand in je omgeving passend vervoer? Onderzoek dan waar je in de buurt iets kunt huren voor een normale prijs.

5. Het tillen van de bank

Zoals je wel kan raden, is het bijna onmogelijk om banken die je via Marktplaats koopt in je eentje het huis in te tillen. Vraag dus of er mensen zijn die je willen helpen. Je vrienden, familie … of mensen van wie je het vervoer hebt geleend/gehuurd. Zorg er in ieder geval voor dat je alleen mensen laat tillen die er fysiek sterk genoeg voor zijn. Heb jij een zwakke rug? Houd dan je handen verstandig thuis!

Direct Transport inschakelen

Wil je eigenlijk geen banken aankopen via Marktplaats, omdat je geen zin hebt in alles wat daarbij komt kijken? Dan kan je ook het vervoeren van je bank uit handen geven aan Direct Transport. Van bestemming A naar bestemming B. Wij halen de bank voor je op en leveren het bij je huis af. Je kunt er zelfs voor kiezen om gebruik te maken van de extra tilservice, zodat jij geen spiertje verrekt. Onze gecertificeerde koeriers zorgen ervoor dat jouw bank netjes en veilig bij jou thuiskomt. Het enige dat jij hoeft te doen is het formulier in te vullen en wij berekenen HIER de prijs.

Lees verder

5 verhuistips voor een goede verhuizing

deur-direct-transport

Deur vervoeren met de auto, waar begin je?

kantoor-verhuizen

Hoe verhuis je kantoor(meubelen)?

Boek nu jouw transport Wij komen direct

Bereken mijn transport